Weegtechniek Holland BV

screenshot van www.weegtechniek.nlOpgericht in 1868 is Soehnle één van de oudste weegschalenfabrikanten van Europa. De meeste mensen zullen het merk Soehnle eerst associëren met de bekende badkamer- en keukenweegschalen.

Wat velen echter niet weten is dat Soehnle ook al vele tientallen jaren specialist is in industriële platform weegschalen. Deze robuuste weegschalen kunnen tegen een stootje, sommige types zijn zelfs bestand tegen zijdelingse aanrijding door vorkheftrucks.
In ons land worden Soehnle industriële platform weegschalen geassembleerd, geijkt en geleverd door Weegtechniek Holland.


Programma

In het leveringsprogramma van Soehnle vindt de industrie maar liefst 130 verschillende basistypen, die op hun beurt weer verkrijgbaar zijn in allerlei variëteiten. Soehnle biedt industriële platformweegschalen in weegvermogens uiteenlopend van 200 gram tot 3000 kilogram. Deze zijn in uitvoeringen beschikbaar die specifiek zijn toegerust op gebruik op natte of sterk vervuilde werkplekken, of plaatsen waar bepaald niet zachtzinnig met apparatuur wordt omgegaan. Voor het aflezen van het gewicht levert Soehnle diverse typen digitale aanwijsinstrumenten (indicatoren).

Het succes van Soehnle (vorig jaar werd de 150 miljoenste weegschaal geproduceerd) komt vooral voort uit het zeer eigenzinnige productiebeleid van de Duitse fabrikant. Zo blijft Soehnle de Aziatische concurrentie de baas dankzij volledig gerobotiseerde productielijnen, die Soehnle in eigen beheer ontwikkelde. Hierdoor kan Soehnle de weegschalen met minimale inzet van mankracht in enorme aantallen tegen een uiterst lage kostprijs produceren.
Goud geoutilleerde werkstations dragen bij aan de kwaliteitsbeheersing Levering af Zeewolde uit voorraad Naast de productie van zeer nauwkeurige, geijkte weegschalen speelt Soehnle ook heel slim in op de eveneens aanwezige marktbehoefte aan goedkopere, wat minder nauwkeurige weegschalen. Hiervoor is een aparte serie leverbaar van 5 tot 200 kg weegvermogen, die toch ook het in Duitsland behaalde CE-kwaliteitscertificaat meekrijgt.